Platforma Formare Culturală a început în 2013 cu traininguri de formare în sectoare culturale și creative, continuând cu sesiuni de consultanță și întâlniri de networking cultural, singulare în peisajul cultural creativ. Din 2016 lansează anual cartea „Noii industriași creativii”, studii, opinii, cercetări în industrii culturale și creative. 2017 a adus un modul nou de cursuri (traininguri pentru dezvoltare comunitară prin proiecte culturale), care a continuat și în 2018, o cercetare privind 5 profesii creative și o secțiune permanentă de Resurse online. Tot în 2017 Formare Culturală a lansat modulul „Learning Remotely (LR)” prin care oferă e-tutoriale și ateliere live pe diferite subiecte profesionale culturale. Din 2018 organizează dezbateri culturale.

Noii industriași, creativii

 „Noii industriași, creativii” este un material resursă, care conține studii de caz, interviuri, opinii și cercetări pentru industrii culturale și creative românești. În două volume găsești textele a 79 de contributori.

Networking cultural marca Formare Culturală

Formare Culturală organizează întâlniri de networking cultural la care sunt invitați participanții la traininguri, formatorii, partenerii și la care sunt facilitate întâlnirile cu reprezentanți de instituții publice și private, de tipul organizatori și programatori de evenimente culturale, institute culturale, universități vocaționale, manageri, antreprenori, finanțatori.

Video interviuri și documentare pentru #profesiicreative #meseriileviitorului

Găsești aici materiale video cu profesioniști din următoarele domenii creative: arhitectură, fotografie, curatoriat, management cultural și regie, litaratură, film, muzică, arte vizuale și materiale de cercetare-documentare despre aceste #profesiicreative.

Dezbateri culturale

Formare Culturală Aplicată

Scopul programului „Formare Culturală aplicată” vizează dezvoltarea competențelor profesioniștilor, încurajarea dezvoltării de inițiative antreprenoriale și diseminarea de bune practici în sectorul cultural din România. Programul are mai multe componente dedicate profesionalizării specifice persoanelor care fac parte din echipele de management și de comunicare din organizații care fac programare culturală și dezvoltare comunitară prin cultură, în ceea ce privește creșterea și diversificarea beneficiarilor și publicurilor țintă.

Dezvoltare comunitară prin cultură

„Formare Culturală pentru dezvoltare comunitară în cartiere bucureștene” este un proiect derulat în 2017 ce oferă traininguri specializate pentru lucrătorii din instituții publice de cultură, centre culturale, case de cultură, grupuri de inițiativă civică și organizații non-profit care funcționează în cartiere.

Acesta a continuat și în 2018, extinzându-se la nivel național, sub numele de „Dezvoltare comunitară prin formare culturală: creșterea și diversificarea publicurilor prin proiecte culturale în cartiere”.

Hub și accelerator

„Formare Culturală, accelerator de formare profesională și hub de networking pentru tineri antreprenori” e un proiect desfășurat în 2016 care oferă tinerilor traininguri de profesionalizare în sectoare culturale și creative diverse: economia artei, management cultural, cereri de finanțări pentru proiecte culturale, antreprenoriat în industrii creative.
LinkedIn
Share
WhatsApp