Scopul programului „Formare Culturală aplicată” vizează dezvoltarea competențelor profesioniștilor, încurajarea dezvoltării de inițiative antreprenoriale și diseminarea de bune practici în sectorul cultural din România.

 

Programul, desfășurat în perioada 2020-2021, are mai multe componente dedicate profesionalizării specifice persoanelor care fac parte din echipele de management și de comunicare ale organizațiilor care fac programare culturală și dezvoltare comunitară prin cultură.

Proiectul se desfășoară online și offline la București, Cluj-Napoca  și Timișoara și online.

Parteneri: Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu Cesianu, Modernism.ro, Revista Cultura, Ziarul Metropolis, editiadedimineata.ro

Proiect cultural cofinanţat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

conceperea a 3 traininguri interdisciplinare pentru lucrătorii în organizații non-profit și instituții publice de cultură și producerea a 5 tutoriale video  pentru dezvoltarea de abilități specifice (2020-2021)

 

organizarea a 3 dezbateri privind drepturile de autor în România, profesiile creative și patrimoniu, difuzate offline sau/și live pe rețele sociale, înregistrate și puse la dispoziție online (2020-2021)

organizarea a 3 întâlniri profesionale de networking cultural și facilitarea dezvoltării de proiecte comune și/sau interdisciplinare (2020-2021)

acreditarea și derularea a 2 traininguri specializate: Specialist lobby și facilitator dezvoltare comunitară, ambele cu focus pe sectorul cultural extins (2021)