Formare Culturală

Diagnoză culturală

Facem diagnoză a domeniului în care se desfășoară proiectul / afacerea, propunem strategii de dezvoltare culturală, sugerăm parteneriate creative și soluții legale și financiare.

Experți culturali

Echipa noastră extinsă oferă consultanță în domeniul creativ și cultural: arte vizuale (pictură, sculptură, fotografie); arte interpretative (teatru, dans, happening); patrimoniu cultural (monumente istorice, muzee şi colecţii); festivaluri, sărbători tradiţionale, arte locale; biblioteci, arhive, expoziţii; design (interior, grafic, vestimentar); arhitectură; cercetare-dezvoltare creativă.

Consultantul tău

Trainerii  și consultanții Formare Culturală au experiență de lucru de 10+ ani, în management cultural, management financiar, politici culturale, arte vizuale, design, film, teatru, marketing cultural.

Și online

Sesiunile de consultanță pot avea loc oriunde sau online.

Our Story

Programul independent Formare Culturală, inițiat în 2012, implementează conceptul de „experiență formalizată” în formarea profesională creativă în industrii culturale și creative, prin atragerea de experți culturali, capabili să își transpună propria experiență de lucru într-un discurs și demers coerent, formal, teoretic și sintetic.

  • Management cultural 80% 80%
  • Antreprenoriat creativ 60% 60%
  • Comunicare culturală 40% 40%
  • Finanțări culturale 90% 90%
  • Specializare – arte vizuale 80% 80%
  • Specializare – design 40% 40%
  • Specializare – arte performative 60% 60%
  • Specializare – teatru și film 40% 40%
Cosmin Nasui

Cosmin Nasui

istoric și critic de artă

Cosmin Nasui este curator, critic de artă, manager cultural, evaluator artă contemporană. Are experiență curatorială și de critică de artă de 17 ani.  Este fondator al celei mai largi platforme online pentru susținerea și promovarea artei contemporane românești Modernism.ro. Este managing partner la Nasui collection & gallery, care expune, reprezintă și promovează în țară și străinătate o selecție atentă de artiști contemporani români, în contexte naționale și internaționale favorabile. În ultimii șase ani a promovat și vândut artă modernă și contemporană românească la București, Brașov, Timișoara, Sibiu, Moscova, Tel Aviv, Paris, Berlin, Budapesta, Cracovia, Liverpool, Copenhaga, Zurich, Oslo, Istanbul, LondraVeneția, Viena, New York. Este senior curator la muzeul privat PostModernism Museum din București. Este autor de cărți de sinteză și portofoliu.
Andreea Grecu

Andreea Grecu

expert cultural

Între 1999-2004 şi respectiv din iulie 2009 şi până în prezent lucrează în sectorul nonguvernamental pentru asociații culturale şi uniuni profesionale din domeniul teatrului, dansului contemporan, educaţiei creative şi politicilor culturale (Teatrul Act, EcumEst, UNITER, Proiect DCM, Persona). Expert cultural – membru evaluator în comisia de Mobilitate culturală pentru programul Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007, preşedinte al comisiei de experţi evaluatori pentru linia de finanţare „Fondul Cultural Naţional 2005” – comisii create pe lângă Ministerul Culturii şi Cultelor în 2005. Primul director al Administrației Fondului Cultural Național, finanţator naţional pentru proiecte culturale şi editoriale (septembrie 2005 – iulie 2009). Membru fondator al Asociaţiei Operatorilor Culturali din România, expert AOCR, 2012
Oana Ioniță Nasui

Oana Ioniță Nasui

fondator, trainer, consultant: management cultural și comunicare

Experiența sa profesională a început aproape simultan cu proiecte în domeniul for-profit și non-profit, în domeniul privat (agenție de publicitate și organizație non-profit), în domeniile client service și  comunicare.

Printre proiectele la care a lucrat se numără prima Strategie culturală și creativă a Bucureștiului 2015-2025Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007, Grayling (fostă MMD Corporate, Public Affairs & Public Relations Consultants), Festivalul de Film Istoric Râșnov, Transilvania Fest, Fundația Rațiu România, Antreprenoriat în industrii creative, Asociația Maia.

În prezent este freelancer, lucrând ca fondator sau dezvoltator pe diverse proiecte și programe culturale și creative: managing partner la o galerie de artă contemporană –Nasui collection & gallery, director dezvoltare al unui muzeu privat din București – PostModernism Museum, fondator și trainer pe subiecte de management de proiect, management cultural, comunicare – Formare Culturală, project manager la o platformă de promovare a culturii contemporane – Modernism.ro, consultant în planificare culturală pe diverse proiecte punctuale.

LinkedIn
Share
WhatsApp