7

Platforma Formare Culturală a fost inițiată în 2012 și a început în 2013 cu traininguri de formare în sectoare culturale și creative, continuând cu sesiuni de consultanță și întâlniri de networking cultural, singulare în peisajul cultural creativ. Din 2016 lansează volume din cartea „Noii industriași creativii”, incluzând studii, opinii, cercetări în industrii culturale și creative. 2017 a adus un modul nou de cursuri (traininguri pentru dezvoltare comunitară prin proiecte culturale), o cercetare privind profesiile creative și o secțiune permanentă de Resurse online. Tot în 2017 Formare Culturală a lansat modulul „Learning Remotely (LR)” prin care oferă e-tutoriale pe diferite subiecte profesionale culturale. Din 2018 organizează Dezbateri culturale pe diferite teme de interes precum dezvoltarea audiențelor prin noile tehnologii sau drepturile de autor.

Formare Culturală implementează conceptul de „experiență formalizată” în formarea profesională creativă prin traininguri și consultanță în proiecte culturale și creative, prin atragerea de experți cu 10+ ani experiență în domeniul respectiv, capabili să își transpună propria experiență de lucru într-un discurs și demers coerent, formal, teoretic și sintetic. 

7

Trainingurile și sesiunile de consultanță sunt fie direcționate spre subiecte generale (finanțări, management cultural, design thinking, audience development), fie focusate pe comunități creative și industrii culturale (arte vizuale, film, teatru, design și hand-made, biblioteci etc.). Se lucrează cu grupuri restrânse de participanți, oferind un format de lucru intens, aplicat pe proiectele participanților. Toate trainingurile conțin un modul de managementul riscului și un modul de etică în proiecte culturale.

Formare Culturală folosește o formulă complexă de formare profesională creativă și networking cultural, conectând debutanți și profesioniști în cultură și oferind posibilitatea de dialog cu reprezentanți de organizații care au o experiență notabilă în domenii variate, generând premisele dezvoltării unor proiecte culturale originale derulate în colaborare.

Pe lângă acest format de training, Formare Culturală oferă și consultanță pe proiecte și programe culturale individuale, prin specialiștii săi.

Locurile de desfășurare ale cursurilor sunt alese în funcție de profilul de lucru al programului sau business-ului din locație și de experiența profesională a managerilor acestora.

9
Membrii Formare Culturală sunt manageri culturali, artiști, actori, muzicieni, performeri, designeri, creativi, curatori, galeriști de artă, directori de instituții publice, experți culturali, specialiști în aplicații de finanțare europene, economiști etc. Trainingurile oferite de Formare Culturală au folosit încadrării în punctajele necesare diferitelor fișe de posturi instituționale publice sau private, dar și profesionalizării și specializării în domeniile industriilor creative și culturale.

Rețeaua Formare Culturală este una dinamică, unde se încurajează continuu întâlnirile de tip hub în mediul virtual și colaborările pe proiecte și topicuri comune folosind instrumente actuale de comunicare (Skype, online project management, tutoriale video etc.). Acestă extindere în digital vine din nevoia de a da un acces cât mai mare tuturor beneficiarilor din țară, între sesiunile de traininguri cu participare locală.

Trend-setting-ul educațional deschis de Formare Culturală a inspirat alți operatori publici și privați să adreseze cursuri care să răspundă unor nevoi actuale specifice peisajului cultural românesc și să includă în echipa de traineri componenta de specialiști practicanți.

Platforma a fost inițiată în 2012 de către Oana Nasui și Minodora Cerin.

Ne găsești pe mail la training at formareculturala.ro sau pe rețele:

LinkedIn
Share
WhatsApp