Dezbatere #formareculturala: „Inovație în patrimoniu imaterial”

Invitați

Mihaela Vețan este licenţiată a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, specializarea Ştiinţe Politice (Universitatea de Vest din Timişoara) și absolventă a programului masteral Politici Publice şi Advocacy al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării (Universitatea de Vest din Timişoara). Este expert în domeniul economiei sociale și solidare & activist pentru promovarea justiției sociale, dezvoltării durabile și incluzive și are  xperiență în programe de educație și advocacy pentru consum responsabil, comerț echitabil, întreprinderi sociale, agricultură susținută de comunitate. Este membru fondator al Asociației CRIES-Centrul de Resurse pentru  Inițiative Etice și Solidare (2007), ASAT-Asociația pentru Susținerea Agriculturii Țărănești (2014) și Asociația ECOSENS-inițiator al cafenelei sociale RECIPROC.

Nicolae Pepene este istoric și muzeograf. A fost decorat de MS Regele Mihai  cu Medalia Regele Mihai I pentru loialitate. În prezent este director la Muzeul Județean de Istorie Brașov. Este coordonator de proiect pentru dosarul Brașov Capitală Culturală Europeană 2021. Până în anul 2000 a fost muzeograf principal la Muzeul National Castelul Bran. Din 2008 în 2014 a coordonat proiecte culturale si educationale la Primaria Rasnov și a contribuit decisiv la salvarea monumentului istoric Cetatea Rasnov.

Moderator: Oana Nasui

Cu experiență profesională în domeniile expertizei culturale: consultanță, management, evaluare, formare profesională, Oana Nasui activează ca fondator și dezvoltator de proiecte și programe culturale și creative: managing partner la Nasui collection & gallery, director dezvoltare la PostModernism Museum, fondator și trainer pe domenii precum management cultural, comunicare și dezvoltarea audiențelor la platforma Formare Culturală, project manager la cea mai mare platformă de promovare a culturii vizuale contemporane românești Modernism.ro, evaluator de proiecte culturale și editoriale și consultant în planificare culturală – programe, strategii, politici.  În perioada 2018-2019 a fost coordonator al unei propuneri de politică publică privind Statutul Artistului în România, în cadrul proiectului Cultura Alternativă, a coordonat prima Strategie culturală și creativă a Bucureștiului 2015-2025 și a fost responsabil de comunicare la programul Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007. A lucrat cu entități și programe precum Grayling (fostă MMD Corporate, Public Affairs & Public Relations Consultants), Festivalul de Film Istoric RâșnovTransilvania Fest, Fundația Rațiu România, Antreprenoriat în industrii creative. Oana este cofondator al platformei Formare Culturală și coordonator al cărții Noii Industriași, creativii, lansat de platformă.

Studii publicate 

Autor cu studiul „Inovație socială în cultură sau cum Cenușăreasa devine prințesă” în volumul „100 de fețe ale inovației”, capitolul „Inovație socială și Societate civilă” , subcapitolul „Artă și Cultură” (editura Nemira, 2016)

Autor cu studiul „Construirea de politici publice culturale în perioada Ceaușescu” în volumul Cultura de masă în „Epoca de Aur”: Cîntarea României & Cenaclul Flacăra (editura PostModernism Museum, 2019)

Coordonator al propunerii de politică publică „Consolidarea unui statut al artistului, autorului, creatorului în România”, editura PostModernism Museum, 2019

Contributor și coordonator 3 volume Noii industriași, creativii” – studii de caz și cercetări în zona industriilor creative (2016, 2017, 2018, editura PostModernism Museum)

Coautor Ghidul Evaluatorului AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), 2017

Dezbaterea va fi filmată și difuzată online pe Facebook și Youtube, va permite comentarii în ulterioare și va putea fi accesată și post-event, prin înregistrarea pusă la dispoziție în rețelele profesionale Formare Culturală.

www.formareculturala.ro

www.facebook.com/formareculturala

#formareculturala

Un proiect al platformei Formare Culturală

Dezbaterea culturală este inclusă în programul „Formare Culturală aplicată”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiect colateral Romanian Design Week 2020

LinkedIn
Share
WhatsApp