Networking cultural

Networkingul profesional, pe nișă, este dezvoltat în anumite sectoare deja tradiționale de business, în schimb domeniul cultural și creativ duce lipsă cronică. Este important și relevant pentru industriile culturale și creative să se cunoască și intersectorial, pentru a putea dezvolta potențiale echipe mixte de lucru. Formare Culturală a inițiat în 2014 întâlniri de networking cultural.

Eveniment de networking cultural

Formare Culturală organizează anual întâlniri de networking cultural la care sunt invitați participanții la traininguri, formatorii, partenerii și la care sunt facilitate întâlnirile cu reprezentanți de instituții publice și private, de tipul organizatori și programatori de evenimente culturale, institute culturale, universități vocaționale, manageri, antreprenori, finanțatori.
Evenimentul de networking cultural Formare Culturală conectează profesioniști cu începători, amestecă domeniile culturale, încurajează conexiunile profesionale și facilitează și întâlnirile de interese în cadrul unor potențiale proiecte culturale viitoare.
Dacă vrei să participi la networkingul cultural Formare Culturală, te rugăm să te înscrii aici (în fiecare an există un link activ spre un formular de înscriere). Înscrierea este individuală; dacă dorești să vii însoțit/ă, rugăm invitatul să completeze de asemenea formularul.

 

2017

Ce am făcut la evenimentul de sâmbătă 18 noiembrie 2017

ne-am cunoscut, băut cafele (a fost de la 11 dimineața), am făcut „speed networking” (o tehnică surpriză 😉 )

înainte de eventul de networking am tras la sorți, prin random.org, prezentarea a trei proiecte culturale în cadrul întâlnirii. Primii trei aleși au avut la dispoziție 7 minute și un videoproiector să prezinte „the wow” din proiectele lor.

n

am lansat cartea „Noii industriași, creativii” (vol 02), un material resursă care conține studii de caz, interviuri, opinii și cercetări pentru industrii culturale și creative românești, cu 48 de materiale, 58 de autori și 264 de pagini.

Am fost cam

2016

Formare Culturală organizează anual o sesiune de networking la care sunt invitați participanții la traininguri, formatorii, partenerii și la care sunt facilitate întâlnirile cu reprezentanți de instituții publice și private, de tipul organizatori și programatori de evenimente culturale, institute culturale, universități vocaționale, manageri, antreprenori, finanțatori. Networking-ul facilitează și întâlnirile de interese în cadrul unor potențiale proiecte culturale viitoare.
Anul acesta vă așteptăm la București, pentru o nouă întâlnire de networking, luni, 14 noiembrie 2016, de la ora 19.00.

2014

Formare Culturală a lansat o invitație la networking, vineri 9 mai 2014, la The Institute Cafe București (de la 18.00 la 20.00).

Ne-am gândit ca, după un an și jumătate de „formări culturale”, să ne strângem, toți cei care au participat la cursurile Formare Culturală, și să căutăm oportunități printre colegi creativi. Nu, nu doar cu cei din „breaslă”, ci și cu alți practicieni din industriile culturale și creative – poate se leagă proiecte colaborative interesante.

Ne-am întâlnit de ziua Europei (tam-tam) într-o cafenea foarte drăguță de pe strada Stirbei Vodă (nr. 104-106) din București și am sperat ca și colegii din țară să reușească să ni se alăture.

Am rugat pe toată lumea să aducă orice materiale create în proiectele proprii– a existat un loc de răsfoit. Dacă a fost de împărțit sau comercializat, s-a putut și asta :).

Cafeaua, ceaiul, berea sau mici sandwichuri au putut fi achiziționate de la barul cafenelei. Nu a existat fee de intrare.

Au fost aproximativ 50 de persoane, care au rămas alături de noi de atunci :).