Formare Culturală

Networking cultural

Networkingul profesional, pe nișă, este dezvoltat în anumite sectoare deja tradiționale de business, în schimb domeniul cultural și creativ duce lipsă cronică. Este important și relevant pentru industriile culturale și creative să se cunoască și intersectorial, pentru a putea dezvolta potențiale echipe mixte de lucru. Formare Culturală organizează întâlniri de networking cultural specifice din 2014.

 

Networkingul online este procesul de dezvoltare a conexiunilor sociale și profesionale iar noi îl aplicăm în sectorul cultural extins. Spre deosebire de networking tradițional, offline, procesul de networking online implică în mare măsură utilizarea instrumentelor digitale pentru a forma relații. Formare Culturală demarează în 2021 întâlniri de networking cultural online.

vezi detalii din 2014, mai josdacă vrei să organizezi un astfel de eveniment privat, dă-ne un mail
Networking profesional în industrii culturale și creative

networking cultural online

poți fi oriunde

Urmărim ca participanții să caute și să găsească, rapid, soluții practice la provocările întâlnite de colegi în proiectele lor, oferind astfel suport profesional în domeniul propriu sau domenii conexe de activitate.

peer support și cros-discipline

De asemenea încurajăm formarea de parteneriate cu proiecte din alte discipline, prin întâlnire inițială în cadrul evenimentului nostru de networking și continuare a discuțiilor după încheierea acestuia.

De aceea, activitățile pe care le-am pregătit pe platforma online care va găzdui întâlnirea noastră de networking cultural se vor axa pe:

*o prezentare de 3 minute „la scenă”, acum un stage digital, a proiectelor tuturor participanților

*discuție activă în cadrul a 2 sesiuni de mini mastermind sau „peer support” („round tables” din offline, acum numite „front rows”)

*soluții la proiecte pentru colegii de grup

*conexiune directă și intermediată de noi post-event

peer support și cros-discipline

2021

Anul 2021 înseamnă pentru voi trecerea întâlnirii de networking cultural în mediul online. Cum veți face asta? E un Zoom?

(…) am cercetat și investigat întâlnirile de networking de business în format online, înainte și în timpul pandemiei, am probat platforme complexe de interacțiune online și acum putem să propunem networkingul nostru cultural în formula digitală.

 

Practic, cei înscriși vor primi un link prin care vor intra pe o platformă online de interacțiune, Hypersay. Aceasta simulează digital spațiile de conferință și networking din mediul online: are un lobby, un hol în care participanții pot citi / vedea anumite materiale, pot discuta în chat; are o scenă deschisă, unde participanții se pot vedea, auzi, pot prezenta proiecte cu „share screen” și are un spațiu de tip masă rotundă, aici numită „front row”, unde doar 5 colegi pot intra și pot interacționa audio și text. Pentru cei familiarizați deja cu Zoom sau Google Meet sunt acele camere private, doar ca au ceva în plus, participanții pot vedea și auzi ce este pe scenă sau în lobby dar ceilalți colegi nu – aceștia practic nu sunt la masă :).

Citiți interviul complet la prietenii noștri de la Ziarul Metropolis aici

Q&A despre networking cultural

Din 2014 de când facem, prin platforma Formare Culturală, networking cultural, ne-am intâlnit cu câteva sute de oameni, toți interesați cum să își desfășoare, colaborativ, proiectele culturale și creative.

Deși suntem prezenți în online masiv, demult, pandemia, începută în 2020 și încă generalizată, ne-a arătat un lucru (și) pozitiv – putem conecta oamenii de peste tot din țară, fără nevoi suplimentare (de cost și timp) din partea multora dintre colegi.

Așa că am cercetat și investigat întâlnirile de networking de business in format online, înainte și în timpul pandemiei, am probat platforme complexe de interacțiune online și suntem gata să vă propunem networkingul nostru cultural în formula digitală.

Ne interesează foarte mult, sperăm și pe voi, privirea largă asupra domeniului creativ, astfel că vrem să vedem / dezvoltăm mai multe proiecte care combină atât instrumentarele culturale (dans, literatură, film etc.) cât și domeniile (antropologie, istorie, sociologie, psihologie etc.), cât și pe cele transversale (sociale, de mediu, sănătate, educație etc.).

networking cultural online

Pentru evenimentele noastre de networking cultural online, invităm un facilitator (am avut-o până acum pe Adina Grigoroiu), care să ne conducă spre obiectivele asumate de a investiga posibilități de proiecte interdisciplinare creative și de a identifica soluții la provocările întâlnite de colegi în proiectele lor, în decurs de 120 de minute.

Ca procedură de pregătire a întâlnirii de networking cultural online, după achitare, trimitem un link să vă înscrieți într-un formular. Apoi trimitem prin curier (oriunde pe teritoriul României) o carte cu studii de caz din industrii culturale și creative și… un pachet de ceai sau cafea. Aici păstrăm în continuare grija noastră și atenția pentru comunități și principii de durabilitate și astfel ceaiul va fi de la un furnizor local iar cafeaua va avea un label care garantează prețul corect pentru cultivatorii de cafea din lume.

interdisciplinaritate și cafele / ceaiuri

Zicem că a ieșit bine :), întâlnirea din septembrie 2021

networking cultural online

A fost diversitate de domenii culturale, de idei, de oameni interesanți, profesioniști și creativi. Discuțiile au fost interesante, contactele și conversațiile pe chat au răspuns așteptărilor mele. Mi-a plăcut conceptul, de a ne prezenta ideile de proiect în câteva slide-uri, faptul că oamenii s-au ascultat cu adevărat unul pe celălalt, dovadă contactele create, soluțiile care au început să curgă în chat.

Olimpia Bratu

director, Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj

A fost chiar mai bine decât credeam. Am reușit sa găsesc puncte comune cu mai mulți participanți, am obținut informații importante și m-am simțit la fel de bine ca la o cafea cu prietenii.

Oana Enășel

marketing cultural și comunicare, Muzeul Județean de Artă Centrul Artistic Baia Mare

2020

Evenimentele offline de networking cultural

Formare Culturală organizează anual întâlniri de networking cultural la care sunt invitați participanții la traininguri, formatorii, partenerii și la care sunt facilitate întâlnirile cu reprezentanți de instituții publice și private, de tipul organizatori și programatori de evenimente culturale, institute culturale, universități vocaționale, manageri, antreprenori, finanțatori.
Evenimentul de networking cultural Formare Culturală conectează profesioniști cu începători, amestecă domeniile culturale, încurajează conexiunile profesionale și facilitează și întâlnirile de interese în cadrul unor potențiale proiecte culturale viitoare.

Dacă vrei să participi la networkingul cultural Formare Culturală, te rugăm să te înscrii (în fiecare an există un link activ spre un formular de înscriere). Înscrierea este individuală; dacă dorești să vii însoțit/ă, rugăm invitatul să completeze de asemenea formularul.

Lucrăm aplicat pe problemele generate de situația pandemică actuală, înlocuind speed networking cu speed solving, instituind ad-hoc grupuri foarte mici de suport punctual pe problemele fiecăruia.

Respectăm măsurile de prevenire Covid-19:
• Participanții trebuie să respecte așezarea indicată de către organizatori și regulile privind distanțarea socială specifice în această perioadă.
• Purtarea măștii și respectarea distanței de minimum 1.5 metri între persoane sunt obligatorii pe tot parcursul evenimentului.
• Încurajăm utilizarea dezinfectanților puși la dispoziție la intrare și ieșire.
La intrare este verificată temperatura (non-contact) pentru permiterea accesului.

2016-2019

Ce facem (de obicei) la evenimentele de networking cultural offline

ne cunoaștem, bem chestii, facem „speed networking”

înainte de eventul de networking tragem la sorți, prin random.org, prezentarea a trei proiecte culturale în cadrul întâlnirii. Primii trei aleși au la dispoziție 7 minute și un videoproiector să prezinte „the wow” din proiectele lor.
n
lansăm sau prezentăm volumele cărții noastre „Noii industriași, creativii” (ajunsă la volumul 3), un material resursă care conține studii de caz, interviuri, opinii și cercetări pentru industrii culturale și creative românești.

Per eveniment suntem cam

+

Facebook

^

LinkedIn

LinkedIn
Share
WhatsApp