Programul independent Formare Culturală, inițiat în 2012, continuă implementarea conceptului de „experiență formalizată” în formarea profesională creativă prin oferirea de traininguri și consultanță în proiecte culturale și creative. Programul aduce profesioniști și practicieni din medii culturale și creative  – ca traineri și consultanți – laolaltă cu cei care lucrează sau aspiră să lucreze în aceste medii.

 

Sesiunile deschise în primăvara 2016

Trainingul „Comunicare culturală” livrează informații tehnice și practice pentru dezvoltarea de strategii de comunicare specifice, atingând subiecte precum cercetarea în comunicare, PR cultural, marketing cultural, branding essentials, bugete, rețele de stakeholderi, publicuri și comunități. Formatori: Oana Ioniță Nasui, Mihaela Lucia Ion

26-27 martie 2016, 10.00-17.00. Inscrieri aici 

 

comm culturala_cu data si cu parteneri

 

9 aprilie 2016, 10.00-17.00

Trainingul „Curatoriat și cotele artiștilor” livrează modele și mecanisme de funcționare ale pieței și scenei de artă contemporană europeană, cu exemple ale practicilor locale și internaționale. De asemenea pune la dispoziție un set de instrumente de valorizare culturală și economică a obiectului de artă și producției artistice. Formator: Cosmin Nasui

Inscrieri aici

curatoriat_cu data si cu parteneri

16 aprilie 2016, 10.00-17.00

În cadrul trainingului „Finanțări pentru proiecte culturale” participanții redactează planuri financiare ale unui proiect considerat studiu de caz, asupra cărora primesc individual feedback din partea formatorului. Se abordează subiecte precum tipurile de fonduri ce pot fi accesate (locale, naționale, europene, internaționale), ce este un buget, ce reguli intervin în redactarea lui sau surse variate de finanțare (publice, private, crowdfounding). Formator: Andreea Grecu

Inscrieri aici

 

finantari_cu data si cu parteneri

Pentru mai multe detalii privind înscrierea și programul:

training [at] formareculturala.ro

Locație: București

Parteneri: Modernism.ro, Revista Atelierul, Galeria Artfooly

Atelierele, cursurile și sesiunile de consultanță sunt susținute de traineri cu experiență de peste 10+ ani experiență în domeniul abordat.

Trainingurile sunt fie direcționate spre subiecte generale (finanțări, management cultural), fie focusate pe comunități creative și industrii culturale (arte vizuale, film, teatru, design și hand-made, biblioteci etc.).

Se lucrează cu grupuri restrânse de participanți, oferind un format de lucru intens, aplicat pe proiectele participanților.

Locurile de desfășurare ale cursurilor sunt alese în funcție de profilul de lucru al programului sau business-ului din locație și de experiența profesională a managerilor acestora.

Ne găsiți aici:

#formareculturala

@FormareCulturala

Web: http://www.FormareCulturala.ro
Facebook: http://www.facebook.com/FormareCulturala
LinkedIn Profile: http://linkedin.com/company/formare-culturala

LinkedIn
Share
WhatsApp