Curatoriat si cotele artistilor

Înscrie-te la newsletter ca să afli când deschidem tutorialele online și trainingurile de toamnă.

Dacă dorești modul one-to-one, oricând în timpul anului și oriunde (live sau pe Skype), scrie-ne pe oana at formareculturala.ro.

 

1. cine poate participa

Cursul este deschis oricui lucrează sau dorește să inițieze proiecte în domenii precum pictură, sculptură, fotografie, video, arhitectură, design, noile media, instalații, performance etc.
Cursul este dedicat atât celor care au noțiuni de începător cât și celor care doresc să aibă o imagine de ansamblu, cât și să cunoască nuanțe ale profesiei de curator și ale pieței de artă în România.

2.cu ce pleci

– vei cunoaște modelele și mecanismele de functionare ale pieței și scenei de artă contemporană europeană cu exemplele practicilor locale și internaționale
– vei primi un set de instrumente de valorizare culturală și economică a obiectului de artă și producției artistice
– vei ști să schițezi un proiect curatorial expozitional

Formatorul prezintă studii de caz ale unor proiecte în care a fost implicat direct.

Cursul are un format informal, cursanții fiind încurajați să se cunoască, să facă schimb de experiență și să găsească soluții practice pentru proiectele la care lucrează sau pe care urmează să le deruleze.

3.continut
– parcurgerea etapelor organizării și implementării unui proiect curatorial
– modalități de utilizare ale câmpului de producție din jurul obiectului de artă și al producției artistice
– instrumente de lucru în valorificarea obiectului de artă și producției artistice

////

Cursul se desfășoară pe durata a 1 zi  (6 ore), cu participarea unui formator.

Înscrierea este condiționată de plata 50% în avans. Desfășurarea cursului este condiționată de înscrierea a minim 6 participanți. Maximul de participanți este de 10 persoane. Locurile sunt limitate și se ocupă în ordinea înscrierilor.

Vă rugăm să faceți plata – fie 50%, fie integral: 

Cont bancar: Asociatia PostModernism Museum – menționați nume și data curs:

RON: RO69INGB0000999904477480
EUR: RO50INGB0000999904501296

Dacă aveți nevoie de factură, va rog sa scrieți la oana at formareculturala.ro

Există posibilitatea ca modulul să fie susținut one-to-one, in acest caz informațiile fiind aplicate strict pe proiectul respectiv (consultanță).

 

Formator

Foto Cosmin NasuiCosmin Năsui este curator, critic de artă, manager cultural, evaluator artă contemporană (Asociaţia Experţilor şi Evaluatorilor de artă din România). Are experiență curatorială și de critică de artă de 13 ani.  Este fondator al celei mai largi platforme online pentru susținerea și promovarea artei contemporane românești www.modernism.ro. Este managing partner la Nasui cllection & gallery (www.cosminnasui.com ), care expune, reprezintă și promovează în țară și străinătate o selecție atentă de artiști contemporani români, în contexte naționale și internaționale favorabile. În ultimii trei ani a promovat și vândut artă modernă și contemporană românească la București, Timișoara, Sibiu, Moscova, Tel Aviv, Paris, Berlin, Budapesta, Cracovia, Liverpool, Copenhaga, Zurich, Veneția, Viena, New York. Este senior curator la muzeul privat PostModernism din București (www.postmodernism.ro). Este autor de cărți de sinteză și portofoliu.

Profil Linkedin

Profil Wikipedia

Fotografie:   copyright Claudiu Popescu
Imagine fotografie: Cosmin Nasui cu lucrarea lui Bogdan Rața, Handgun, 2009, ipsos, paint, 64 x 25 x 19 cm

 

Impresii de la cursanți

„Consistent, concentrat, practic, ancorat in realitate”
Mihai, economist

„Foarte incitant si concis”
Gabriela Culic, pictor

„M-am simtit foarte bine, am vorbit liber si a simtit ca toti cei prezenti la curs erau implicati/ interesati cu adevarat”
Mihaela Cristea, profesor

curatoriat_generic

 

LinkedIn
Share
WhatsApp