Dacă dorești o reluare a cursului cu un grup privat deja format, scrie-ne la oana at formareculturala.ro. Oricând poți alege varianta one-to-one.

//

Trainingul se adresează celor interesați de valorificarea creației și operelor de artă, de toate felurile, atât începătorilor cât și celor avansați.

Află cum se analizează valoarea operelor de artă și cotele artiștilor, tipurile de evaluare și valorificare, tipurile de piețe de artă și funcționările lor, la nivel românesc și internațional și comparativ, România in raport cu alte țări din Europa.

Economia artei este prezentată ca o disciplină distinctă, în care sunt relevate mecanismele unor piețe a bunurilor simbolice, cu semnificație culturală.

Trainingul analizează valoarea operelor de artă și cotele artiștilor, tipurile de evaluare și valorificare, tipurile de piețe de artă și funcționările lor, la nivel românesc și internațional și comparativ, România in raport cu alte țări din Europa.

Structura cursului este una atât pe orizontală. a descrierii tuturor tipurilor de agenți economici ai piețelor de artă, dar și pe verticală, analizând în profunzime mecanismele de funcționare ale acestora în istoria recentă și în arii geografice specifice.

Pentru fiecare mecanism al economiei artei se face o analiză pe un studiu de caz din piața românească.

Trainingul cuprinde exerciții practice și interactive.

Cursanții care au accesat trainingul sunt atât artiști la debut sau consacrați cât și dealeri de artă, galeriști, curatori, manageri culturali, economiști, specialiști în aplicarea pe fonduri naționale și europene.

Formator

Foto Cosmin Nasui

Cosmin Nasui este curator, critic de artă, manager cultural, evaluator artă contemporană. Are experiență curatorială și de critică de artă de 17 ani.  Este fondator al celei mai largi platforme online pentru susținerea și promovarea artei contemporane românești Modernism.ro. Este managing partner la Nasui collection & gallery, care expune, reprezintă și promovează în țară și străinătate o selecție atentă de artiști contemporani români, în contexte naționale și internaționale favorabile. În ultimii șase ani a promovat și vândut artă modernă și contemporană românească la București, Brașov, Timișoara, Sibiu, Moscova, Tel Aviv, Paris, Berlin, Budapesta, Cracovia, Liverpool, Copenhaga, Zurich, Oslo, Istanbul, LondraVeneția, Viena, New York. Este senior curator la muzeul privat PostModernism Museum din București. Este autor de cărți de sinteză și portofoliu.

Profil LinkedIn

Profil Wikipedia

LinkedIn
Share
WhatsApp