Comunicare pentru comunităţi culturale: dezvoltare comunitară prin comunicare proactivă şi creativă

înscrie-te la newsletter aici să afli când va fi programat acest training – doar anumite traininguri sunt programate în două sesiuni anuale, primăvară și toamnă. Oricând poți alege varianta one-to-one.

///

După familie, cartierul este extensia următoare în care individul se regăseşte. Cartierul are câteva trăsături specifice, care îl face uneori dificil de gestionat sau de înţeles, mai ales având în vedere că oamenii care se regăsesc în spaţiul său geografic pot învăţa, lucra sau avea relaţii de familie în alte cartiere sau în alte oraşe/ ţări.

Pentru a vedea în profunzime rolul „comunicatorului” cultural în dinamica acestei comunităţi specifice – cartierul, cursul vine cu perspective, instrumente şi studii de caz despre cum strategiile şi tacticile de comunicare pot să devină pârghii autentice care generează un comportament participative la actul culturii.

Trainingul va aborda subiecte precum:

  • Formularea strategiei de comunicare – termen scurt vs. termen lung. Identificarea contextelor de comunicare şi adaptarea comunicării la context
  • Omul de comunicare ca formator de opinii. Postura “comunicatorului” cultural.
  • Metode şi instrumente de comunicare – adaptarea lor la comunităţile culturale.
  • Publicurile. Insights despre publicul tânăr – motivaţii, modalităţi de interacţiune cu acesta
  • Planificarea activităţilor de comunicare
  • Exerciţii practice – alcătuirea unui tool-box al comunicatorului cultural

Formator: Elena Pâslaru

LinkedIn
Share
WhatsApp