Dacă dorești o reluare a cursului cu un grup privat deja format, scrie-ne la oana at formareculturala.ro. Oricând poți alege varianta one-to-one.

Prima definiţie a industriilor creative estea cea realizată de britanici în anii ’90: Industriile creative sunt acele industrii care își au originea în creativitatea, talentul și măiestria indivizilor, având potenţialul de a crea locuri de muncă şi prosperitate prin generarea şi valorificarea proprietăţii intelectuale. În România, conceptul de „industrie” se referă la ideea de ecosistem educaţie – creaţie – producţie – distribuţie iar cel de „creative” se referă la o capacitate (creativitate umană) care ajunge la un rezultate (valoare simbolică). Valoarea simbolică este cea care creează valoare adăugată, dezvoltarea economică, creştere a calităţii vieţii.

Există multe idei creative sau proiecte geniale care rămân doar la stadiul de vis. Nu pentru că lipsește inspirația sau motivația, ci pentru că lipsesc metoda, structura, procesele standard ce conturează incubatorul în care aceste idei se transformă în realitate.

Nu este un curs clasic în care ți se livrează informații teoretice, ci un „guidance through”, un complex de instrumente de lucru care te ajută să te raportezi mai bine la contextul pieței industriilor creative.

Formator

Sabina Baciu

sabina-baciuSabina Baciu este chief knowledge officer al Asociației Oricum și dezvoltator al Creative Est, primul festival de industrii creative din România, lucrând peste 8 ani în domeniu. În toate proiectele în care este implicată Sabina și-a propus să ajute oamenii cu talent și idei să și le pună în aplicare și să creeze business-uri și proiecte sustenabile. Cu un background în comunicare și new media, Sabina a terminat Cum Laude masterul Media Culture de la Universitatea Maastricht cu o dizertație pe temă istoriei portretului de la Rembrandt la pozele de profil de pe Facebook.

Linkedin 

LinkedIn
Share
WhatsApp