Câteva impresii de la participanții la traininguri și sesiuni de consultanță

 

„Experienţa participării la curs a fost una dinamică, interactivă şi motivantă.  Motivantă în sensul că aștept cu nerăbdare să particip și la următoarele module de training pentru a beneficia de aceeași atmosferă prietenoasă și mai ales de tot atât de multe idei de bună practică în organizarea și implementarea de proiecte. Informațiile primate în cadrul acestui curs, cât și cele de la următoarele traininguri, doresc să facă obiectul unei prezentări către colegii bibliotecari din Biblioteca Metropolitană București”.

Marilena Chiriță

șef serviciu , Biblioteca Metropolitană București

Biblioteca Metropolitană București (BMB) este biblioteca publică a Bucureștiului, cu acces gratuit pentru toți prin reţeaua de 31 de filiale care acoperă toate cartierele orașului. Misiunea BMB este de a facilita accesul gratuit şi nediscriminatoriu la drepturile culturale fundamentale, servind ca un centru comunitar care susţine activ informarea, cercetarea, educaţia şi recreerea locuitorilor din Bucureşti şi judeţul Ilfov, şi care contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunității prin oferta ei inovatoare şi programul integrat de servicii cu caracter public. Prin urmare, BMB se concentrează pe dezvoltarea comunităților din jurul fiecărei filiale atât prin serviciul clasic de împrumut la domiciliu oferit celor 32.000 de utilizatori activi, cât și prin derularea de programe și proiecte proprii sau în parteneriat, care au atras un public mai larg. În acest context, cursurile oferite de proiectul „Formare Culturală pentru dezvoltare comunitară în cartiere bucureștene” se pliază pe strategia BMB de a fi un actor activ în dezvoltarea participativă a comunităților din cartierele bucureștene. Primul curs, „Dezvoltator Comunitar”, ne-a conectat la experiențele colegilor din domeniu, cu provocări și bune practici pentru implementarea proiectelor, și ne-a adus posibili parteneri împreună cu care să creștem comunități.

Mihaela Brinzei

Biblioteca Metropolitană București

„Marele câștig personal a fost aflarea tuturor surselor de finanțare și discutarea micilor capcane care se ascund dincolo de regulamente și ghiduri.”

Anonim

“Calificativul meu este maxim și mă bucur foarte mult că am reușit să particip la curs. E foarte important, mai ales pentru noi, artiștii, să devenim conștienți și de mecanismele ce declanșează evenimentele culturale, nu doar de produsele în sine. Vă mulțumesc și sper să construim cu toții o societate mai creativă, evident prin formare culturală.”

Radu Carnariu

artist vizual

„Concis și util, bazat în totalitate pe exemple reale de practică <<adaptată>> la condițiile românești. În procesul meu de reconsiderare a pozitivă a lumii din jur, un curs care a contat.”

Anonim

„Marele câștig personal a fost aflarea tuturor surselor de finanțare și discutarea micilor capcane care se ascund dincolo de regulamente și ghiduri.”

Anonim

„O introducere foarte bună în mecanismele de dezvoltare a proiectelor UE și de depistare a posibilităților naționale de finanțare”

Sandra Mavhima

coregraf

„Trainingul la care am participat mi-a adus exact informaţia de care aveam nevoie şi sunt recunoscătoare formatorilor Oana şi Dora pentru profesionalism, pentru posibilitatea de a cunoaşte oameni care activează şi vor activa în domeniul cultural, pentru resursele oferite şi atenţia acordată atât în timpul cât şi după curs.
Îl recomand cu mare căldură tuturor celor care doresc să înveţe mai multe despre ce înseamnă a susţine un proiect şi managementul cultural”.

Irina Marinescu

comunicator, dansator

LinkedIn
Share
WhatsApp