Pitching pentru casting in film si teatru

Înscrie-te la newsletter ca să afli când deschidem acest training – sunt doar două sesiuni pe an. Vezi ce pregătim în varianta de e-learning.

Dacă dorești modul one-to-one, oricând în timpul anului și oriunde (live sau pe Skype), scrie-ne pe oana at formareculturala.ro.

Detalii despre curs mai jos.

/////

Trainingul îşi propune să facă o incursiune în procesul căutării și construirii unui rol, urmărind câteva puncte esenţiale care apropie actorul de personajul pe care îl joacă și de conturarea unui proiect de film sau teatru. Se adresează studenților la teatru sau actorilor, dornici de a-si exprima talentul și de a perfectiona abilități.

Obiective

– pregătirea pentru un casting şi abordarea unui personaj dintr-o scenă cerută
– experimentarea unor mijloace specifice de susţinere emoţională a personajului şi găsirea punctelor de sprijin în construirea rolului
– dezvoltarea empatiei artistice şi a intuiţiei scenice pentru conectarea cu publicul

Formator

cristina fluturCristina Flutur s-a născut la Iaşi. După absolvirea Facultăţii de Litere, secţia Română-Engleză, din cadrul Universităţii ‘Al.I.Cuza’ din Iaşi, vine la Cluj şi urmează cursurile de actorie ale Facultăţii de Litere, Universitatea ‘Babes-Bolyai’. După absolvire, în 2004, e angajată la Teatrul Naţional ‘Radu Stanca’ din Sibiu, unde joacă roluri dintre cele mai diverse în piese din repertoriul clasic şi modern, montate de cunoscuţi regizori romani ( Andrei Şerban, Alexandru Dabija, Silviu Purcărete, Vlad Massaci şi alţii) şi străini ( Andrij Zholdak). Joacă şi pe scene internaţionale în cadrul diferitelor turnee cu spectacolele teatrului, iar pentru activitatea ei în teatru primeşte în 2010 Diploma de Excelenţă pentru promovarea patrimoniului cultural sibian. În 2012 joacă în primul ei film, primind Premiul Palm d’Or pentru Interpretare Feminină la Festivalul de Film de la Cannes pentru rolul Alina din filmul ‘După dealuri’, de Cristian Mungiu.
În acelaşi an e desemnată Femeia Anului 2012 la categoria Ambasador al Artei Romaneşti peste Hotare în cadrul galei organizate de revista Avantaje. În 2013 începe filmările pentru mini-seria Resistance, unde joacă în franceză, iar anul următor face primul ei lungmetraj în engleză, fiind între timp invitată ca membră a juriului la diverse festivaluri naţionale şi internaţionale de film.

Profil Linkedin

LinkedIn
Share
WhatsApp