Formare Culturală, platformă de resurse pentru industrii culturale și creative, se adaptează contextului social și cultural actual și aplică instrumente specifice nevoilor de informare, conectare și profesionalizare a lucrătorilor și antreprenorilor culturali. În toamna anului 2020 organizează un eveniment de networking cultural offline la București (8 septembrie), o dezbatere online pe tema interpretării, promovării și salvgardării elementelor de patrimoniu imaterial din România (16 septembrie) și un training interdisciplinar offline la București, „Instrumente inovative pentru proiecte culturale” (27-29 noiembrie). De asemenea, începând cu 20 septembrie, continuă seria tutorialelor online, pe teme precum dezvoltarea publicurilor culturale și resurse financiare pentru proiecte creative.

Evenimentele offline Formare Culturală sunt organizate cu respectarea măsurilor de prevenire Covid-19.

Platforma Formare Culturală organizează anual întâlniri de networking cultural la care sunt facilitate întâlnirile cu reprezentanți de instituții publice și private, de tipul organizatori și programatori de evenimente culturale, institute culturale, universități vocaționale, manageri, antreprenori, finanțatori. Întâlnirea de networking profesional în cultură din 8 septembrie 2020, ora 18.00 din grădina Casei Filipescu-Cesianu – Muzeul Municipiului București, este facilitată și constă în module precum cultural pitch și round-and-round table. În mod specific, se va lucra aplicat pe problemele generate de situația pandemică actuală, înlocuind speed networking cu speed solving, instituind ad-hoc grupuri foarte mici de suport punctual pe problemele fiecăruia.

Înscrieri la link: https://formareculturala.ro/networking-cultural/

Eveniment Facebook networking: https://www.facebook.com/events/3835823196447102/

Dezbaterea #formareculturala „Inovație în patrimoniu imaterial” din 16 septembrie 2020 ora 19.00 invită specialiștii Mihaela Vețan și Nicolae Pepene, cu expertiză în abordări inovative ale elementelor de patrimoniului imaterial din România, pentru a prezenta instrumente de salvgardare, promovare și interpretare în context contemporan pe care le-au folosit în proiectele proprii. Dezbaterea culturală durează aproximativ o oră și jumătate, are loc în mediul online (Youtube și Facebook) și permite discuții sub forma comentariilor.

Eveniment conex Romanian Design Week 2020

Înscrieri la link https://formareculturala.ro/dezbatere-culturala-inovatie-in-patrimoniu-imaterial/

Eveniment Facebook dezbatere: https://www.facebook.com/events/2740658562814378/

Pentru lucrătorii culturali și antreprenorii creativi, platforma Formare Culturală produce tutoriale online pe teme precum planuri de dezvoltare a publicurilor culturale sau resurse privind finanțări nerambursabile pentru proiecte culturale și organizează traininguri interdisciplinare de câte trei zile, fiecare zi având invitat un specialist care adaptează instrumente inovative din alte domenii pentru dezvoltarea de proiecte culturale specifice.

Trainingul din 27-29 noiembrie 2020 de la București va aborda, pe zile, subiectele „De la public la comunitate”, „Netnografie și social listening” și „Designul experienței utilizatorilor  în cultură”.

Detalii la link https://formareculturala.ro/instrumente-inovative-pentru-proiecte-culturale/

///

Parteneri strategici: Modernism.ro, Muzeul Municipiului București


Evenimentele fac parte din programul „Formare Culturală Aplicată”.

Participările la dezbatere și networking sunt gratuite datorită co-finanțării Administrației Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

///

Platforma Formare Culturală a fost inițiată în 2012 și a început în 2013 cu traininguri de formare în sectoare culturale și creative, continuând cu sesiuni de consultanță și întâlniri de networking cultural, singulare în peisajul cultural creativ. Din 2016 lansează volume din cartea „Noii industriași creativii”, incluzând studii, opinii, cercetări în industrii culturale și creative. 2017 a adus un modul nou de cursuri (traininguri pentru dezvoltare comunitară prin proiecte culturale), o cercetare privind profesii creative și o secțiune permanentă de Resurse online. Tot în 2017 Formare Culturală a lansat modulul „Learning Remotely (LR)” prin care oferă e-tutoriale pe diferite subiecte profesionale culturale. Din 2018 organizează Dezbateri culturale pe diferite teme de interes precum dezvoltarea audiențelor prin noile tehnologii sau drepturile de autor.

LinkedIn
Share
WhatsApp