ESte avocată în domeniul proprietății intelectuale și modă, cu peste 10 ani de experiență la nivel internațional.

Lucrează la intersecția dreptului, modei, patrimoniului cultural imaterial legat de cunoștințe tradiționale („traditional knowledge”) și tradiții culturale („traditional cultural expressions”) și biodiversitate.

Are specializări în dreptul UE, arbitraj internațional și managementul lanțului valoric al textilelor, cu experiență pentru a consilia în diverse chestiuni de proprietate intelectuală, de la înregistrarea mărcilor comerciale și a designului până la redactarea acordurilor de licență și gestionarea portofoliilor de proprietate intelectuală, reprezentare și asistență în proceduri alternative de soluționare a litigiilor, până la proiectarea inovatoare. soluții legale care respectă cunoștințele indigene și locale.

​A propus un cadru soft law – Regula 3C: Consimțământ. Credit. Compensație© (Consent. Credit. Compensation©) – pentru relații durabile, corecte și echitabile între părțile interesate din industria creativă și Custodele de cunoștințe tradiționale (inclusiv meșteșugari) care aparțin popoarelor indigene, grupurilor etnice și comunităților locale. Creat în 2017, acest cadru ghidează acum cele mai bune practici din industria modei, este inclus în curricula instituțiilor de educație în modă și informează evoluțiile politicilor naționale și internaționale.

​Concepe ateliere, discuții și prelegeri și susțin proiecte cu consultanță juridică și strategie de sustenabilitate culturală. Lucrez cu Convenția ONU privind Diversitatea Biologică și Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale.

​Este membră al rețelei WearSustain, un ambasador al One Young World, laureată a Top 40 Under 40 EU-India Leaders Award (2019).

​(sursa foto și bio aici )

LinkedIn
Share
WhatsApp