Înscrie-te la newsletter aici să afli când va fi programat acest training – doar anumite traininguri sunt programate în două sesiuni anuale, primăvară și toamnă. Oricând poți alege varianta one-to-one.
Detalii despre training, mai jos.
Trainingul se adresează tuturor celor care doresc să dezvolte sau să continue o profesie în domeniul industriilor creative și culturale: teatru, dans, muzică, film, video, pictură, sculptură, fotografie, carte, arhitectură, design (de produs, vestimentar), patrimoniu, noile media, instalații, performance.
Află cum să îți faci planul de management pentru proiectul tău cultural, de la arborele proiectului, harta stakeholderilor, la resurse, buget, planificare strategie de comunicare și produsele proiectului cultural.
Participanții concep planuri de proiecte personale, asupra carora primesc individual feed-back din partea formatorilor.
Formatorii prezintă studii de caz ale unor proiecte culturale relevante în care au fost implicați direct
Cursul are un format informal, cursanții fiind încurajați să se cunoască, să facă schimb de experiență și să găsească soluții practice și creative pentru proiectele la care lucrează sau pe care urmează să le deruleze.
Cursul propune o formulă îmbogățită de livrare a informațiilor, prin participarea a unui formator principal și a 2 formatori invitați.
Conținut:
– Ce sunt industriile creative
– Ce este un proiect, utilitatea lucrului pe proiecte, legi ale managementului de proiect
– Arborele proiectului: problemă, scop, obiective, Work Breakdown Structure
– Harta stakeholderilor proiectului
– SWOT și planul de gestionare a riscurilor
– Parteneriate strategice
– Resurse pentru proiect (umane, financiare şi nefinanciare)
– Surse de finanţare pentru proiecte culturale
– Buget
– Planificare strategie de comunicare: instrumente și medii de comunicare
– Rezultate și produse culturale
– Monitorizare și evaluare
Se oferă consiliere pe proiect pe durata cursului și posibilitatea de a crea contacte profesionale.
////
Cursul se desfășoară pe durata a 1 zi, cu participarea unui formator.
Pentru toate sesiunile exista posibilitatea de a fi susținute one-to-one, în acest caz informațiile fiind aplicate strict pe proiectul respectiv (consultanță).
Formatori
Oana Ioniță Nasui
Experiența sa profesională a început aproape simultan cu proiecte în domeniul for-profit și non-profit, în domeniul privat (agenție de publicitate și organizație non-profit), în domeniile client service și comunicare. Printre proiectele la care a lucrat și lucrează se numără prima Strategie culturală și creativă a Bucureștiului 2015-2025, Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007, Grayling (fostă MMD Corporate, Public Affairs & Public Relations Consultants), Festivalul de Film Istoric Râșnov, Transilvania Fest, Fundația Rațiu România, www.modernism.ro, Antreprenoriat în industrii creative, Năsui colecție și galerie, PostModernism Museum. În prezent este free-lancer, cu diferite proiecte în derulare (managing partner la o galerie de artă contemporană, manager de proiect într-un ONG (Asociația Maia), trainer pe subiecte de management de proiect, management cultural, comunicare, consultant în planificare culturală, consultant în comunicare pe diverse proiecte punctuale, director dezvoltare muzeu privat).
Andreea Grecu
Între 1999-2004 şi respectiv din iulie 2009 şi până în prezent lucrează în sectorul nonguvernamental pentru asociații culturale şi uniuni profesionale din domeniul teatrului, dansului contemporan, educaţiei creative şi politicilor culturale (Teatrul Act, EcumEst, UNITER, Proiect DCM, Persona). Expert cultural – membru evaluator în comisia de Mobilitate culturală pentru programul Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007, preşedinte al comisiei de experţi evaluatori pentru linia de finanţare „Fondul Cultural Naţional 2005” – comisii create pe lângă Ministerul Culturii şi Cultelor în 2005. Primul director al Administrației Fondului Cultural Național, finanţator naţional pentru proiecte culturale şi editoriale (septembrie 2005 – iulie 2009). Membru fondator al Asociaţiei Operatorilor Culturali din România, expert AOCR, 2012
Profil Linkedin