Infuzor de solutii culturale

Infuzorul de solutii culturale este un curs experimental care își propune să reunească și să lase la infuzat idei și soluții pentru proiecte culturale.

Infuzorul cultural

1. cine poate participa

Este binevenit oricine are o idee sau un proiect cultural care dorește să îl șlefuiească, să ii dea o notă creativă sau pentru care caută o soluție concretă. Participanții pot avea orice nivel de experiență în oricare din domeniile industriilor culturale și creative, fie că este patrimoniu, teatru, arte vizuale, dans, design, etc. Infuzorul pune accent pe diversitate și interdisciplinaritate, precum și pe crearea de relații profesionale.


2.cu ce pleci

– cei care participa vor pleca la final cu o „hartă” cu soluții și referințe atât personale cât și primite de la ceilalți participanți și de la facilitator

– participanții primesc individual feed-back din partea facilitatorului

– facilitatorul prezintă studii de caz cu gestionarea de situații din practica sa de lucru în proiecte

Infuzorul are un format informal, participanții fiind încurajați să gândească critic, să fie relaxați și orientați spre soluții care să le schimbe perspectiva asupra contextului lor de lucru, organizațional, creativ sau profesional.

 3.continut

Pentru la lăsa ideile la infuzat, ne vom folosi, pe lângă spontaneitate, creativitate și experiență de câteva instrumente sau tehnici precum:

Arborele problemei: Diagnostic – proces de participare şi de identificare comună a problemelor

Generatorul de soluții (pentru a crea harta de soluții diverse împreună cu ceilalți participanți)

‘Reciclarea proiectului’ (repoziționarea față de un proiect sau o idee care nu a avut succes la finanțare sau în cadrul organizației)

/////

Cursul se desfășoară pe durata a 1 zi  (6 ore), cu participarea unui formator.

Înscrierea este condiționată de plata 50% în avans. Desfășurarea cursului este condiționată de înscrierea a minim 6 participanți. Maximul de participanți este de 10 persoane. Locurile fiind limitate, se ocupă în ordinea înscrierilor.

Există posibilitatea ca modulul să fie susținut one-to-one, in acest caz informațiile fiind aplicate strict pe proiectul respectiv (consultanță).

 

Formatori

Minodora Cerin

Foto DoraDora este coordonator de proiecte, formator și evaluator de proiecte, având o experiență de lucru de 10 ani, în mediul ONG, de afaceri și guvernamental.

– Este co-fondatoare a programului Formare Culturală și este inițiatoarea unor proiecte precum Remodelarea spațiului comun la bloc, Stațiile culturale (proiect prezentat la Londra în 2012 cu ocazia Olimpiadei Culturale, desfășurată în paralel cu Jocurile Olimpice).

– A fost implicată în Sibiu Capitală culturală Europeană 2007 și rebrandingul Muzeului Antipa

Profil Linkedin

Irina Alexandru
irina-alexandruAmbiţioasa şi mereu la curent cu trendurile din lumea designului. Mereu curioasă să înţeleagă cele mai noi tehnologii de pe piaţă şi modul în care le poate vedea transpuse în piaţă. O fire implicată şi preocupată de promovarea design-ului autohton românesc. Îi place să „pună osul la treabă” şi nu se fereşte să pună întrebările grele şi evidente despre care nu se vorbeşte.
Lucrează ca asistent universitar în cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” unde este implicată în educarea tinerelor generaţii şi ca designer implicat în proiecte de design industrial, amenajări de interior şi grafica. Irina îşi canalizează spiritul creativ pentru a creea “Good design îs good business” Thomas Watson.

#design  #trendsetter  #educator  #promoter

Profil Linkedin

Foto Dragos NeamuDragoș NEAMU este fondatorul Reţelei Naţionale a Muzeelor din România (2006) şi are o experienţă importantă în management muzeal şi organizaţional, de asemenea în management de proiect, în descoperirea şi încurajarea oamenilor tineri şi creativi din comunitatea muzeală şi a industriilor culturale şi creative.

Din anul 2005 şi până în prezent, a lucrat şi implementat zeci de proiecte naţionale şi europene, mai ales în beneficiul membrilor Reţelei Muzeelor, dar şi ca profesionist independent.

Organizaţia pe care o conduce a devenit un jucător-lider din sectorul ONG, fiind implicată în negocierea şi dezvoltarea unor politici muzeale şi culturale, membră în comisiile de consultare privind conceperea ghidurilor de finanţare a culturii sau coordonatoare de grupuri tematice care realizează analize socio-economice şi trasarea priorităţilor de investiţie strategică în sector.

LinkedIn
Share
WhatsApp