Înscrie-te la newsletter aici să afli când va fi programat acest training – doar anumite traininguri sunt programate în două sesiuni anuale, primăvară și toamnă. Oricând poți alege varianta one-to-one.

Cursul este deschis oricui lucrează sau dorește să inițieze proiecte în domenii precum pictură, sculptură, fotografie, video, arhitectură, design, noile media, instalații, performance etc.
Cursul este dedicat atât celor care au noțiuni de începător cât și celor care doresc să aibă o imagine de ansamblu, cât și să cunoască nuanțe ale profesiei de curator și ale pieței de artă în România.

– vei cunoaște modelele și mecanismele de funcționare ale pieței și scenei de artă contemporană europeană cu exemplele practicilor locale și internaționale
– vei primi un set de instrumente de valorizare culturală și economică a obiectului de artă și producției artistice
– vei ști să schițezi un proiect curatorial expozitional

Formatorul prezintă studii de caz ale unor proiecte în care a fost implicat direct.

Cursul are un format informal, cursanții fiind încurajați să se cunoască, să facă schimb de experiență și să găsească soluții practice pentru proiectele la care lucrează sau pe care urmează să le deruleze.

Conținut
– parcurgerea etapelor organizării și implementării unui proiect curatorial
– modalități de utilizare ale câmpului de producție din jurul obiectului de artă și al producției artistice
– instrumente de lucru în valorificarea obiectului de artă și producției artistice

Există posibilitatea ca modulul să fie susținut one-to-one, in acest caz informațiile fiind aplicate strict pe proiectul respectiv (consultanță). .

Formator

Foto Cosmin NasuiCosmin Nasui este curator, critic de artă, manager cultural, evaluator artă contemporană (Asociaţia Experţilor şi Evaluatorilor de artă din România). Are experiență curatorială și de critică de artă de 16 ani.  Este fondator al celei mai largi platforme online pentru susținerea și promovarea artei contemporane românești www.modernism.ro. Este managing partner laNasui cllection & gallery (www.cosminnasui.com ), care expune, reprezintă și promovează în țară și străinătate o selecție atentă de artiști contemporani români, în contexte naționale și internaționale favorabile. În ultimii trei ani a promovat și vândut artă modernă și contemporană românească la București, Timișoara, Sibiu, Moscova, Tel Aviv, Paris, Berlin, Budapesta, Cracovia, Liverpool, Copenhaga, Zurich, Veneția, Viena, New York. Este senior curator la platforma muzeaală privată PostModernism  (www.postmodernism.ro). Este autor de cărți de sinteză și portofoliu.

Profil profesional

Fotografie:   copyright Claudiu Popescu
Imagine fotografie: Cosmin Nasui cu lucrarea lui Bogdan Rața, Handgun, 2009, ipsos, paint, 64 x 25 x 19 cm

Impresii de la cursanți

„Consistent, concentrat, practic, ancorat in realitate”
Mihai, economist

„Foarte incitant si concis”
Gabriela Culic, pictor

„M-am simtit foarte bine, am vorbit liber si a simtit ca toti cei prezenti la curs erau implicati/ interesati cu adevarat”
Mihaela Cristea, profesor

LinkedIn
Share
WhatsApp