Cum organizezi un festival în Romania

În cadrul acestui proiect se concep traininguri specializate pentru lucrătorii în organizații non-profit și instituții publice de cultură care funcționează în diferite cartiere urbane, se pregătește o publicație de bune practici „Noii Industriași, creativii”, ajunsă la cea de-a treia ediție, și se organizează o întâlnire de networking cultural, proiect al platformei Formare Culturală din 2014. Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Despre 

Află cum organizezi un festival în România: cum e să lucrezi totul outdoor sau să ai o combinație de locații sau să lucrezi în interiorul clădirilor de patrimoniu. Vei afla cum festivalul este unul dintre cele mai puternice instrumente de activare a comunităților în mijlocul cărora se desfășoară și de diseminare a unor idei creative.

Trainingul este structurat ca și conținut astfel încât să ofere aspecte de interes pentru un organizator de festival, înțeles ca eveniment cu manifestări artistice. Cursul este deschis celor interesați de festivaluri de muzică, film, artă, tradiții, literatură sau orice alt domeniu cultural sau interdesciplinar urban sau rural.

Conţinut

Abordarea va fi una foarte conectată la practică (mai puţin academică). Cursanţii sunt încurajaţi să intervină în discuţie cu experienţele şi întrebările lor. Principalele subiecte abordate vor fi:

– Evenimente mici vs. Festivaluri;

– Bugete şi finanţatori;

– Eveniment responsabil;

– Echipa de organizare.

Cu ce rămâi la final?

Participanţii vor avea la finalul acestei zile un răspuns la principalele întrebări care frământă mintea unui organizator:

– De ce facem evenimente?

– Ce înseamnă un eveniment de succes?

– Cine şi ce câştigă de pe urma evenimentelor?

Participanţii vor descoperi atât studii de caz prezentate de facilitator cât şi experienţe personale ale celorlalţi colegi. Va fi o atmosferă relaxată dar vor fi puse în discuţie problemele ce apar în timpul evenimentelor şi le fac viaţa grea organizatorilor.   

Formator

Foto Mihai DragomirMihai Dragomir este membru fondator al Asociaţiei Mioritics (2004) fiind managerul celor mai importante proiecte desfăşurate de această organizaţie de la înfiinţare până în prezent. În această calitate coordonează Centrul de Resurse al European Institute of Cultural Routes (Consiliul Europei, Luxemburg) în România la Sibiu, este implicat în proiecte de promovare şi valorificare a patrimoniului cultural naţional, dezvoltare de servicii şi pachete ecoturistice, programe educaţionale pentru tineret şi evenimente de promovare externă. A fost ales în Consiliul Director al Asociaţiei de Ecoturism din România şi participă în calitate de expert la conferinţele organizate de Biroul Regional UNESCO din Veneţia.

Face parte din echipa de coordonare a Transilvanian Brunch (www.transilvanian-brunch.ro), Festivalului de Film Istoric de la Râşnov (www.ffir.ro), Festivalului de Film Francez de la Sibiu, a platformei www.dordeduca.ro s.a.

Înscrieri mai jos.

LinkedIn
Share
WhatsApp