Dacă dorești ca ideile tale să devină realitate în organizația în care lucrezi, dar nu știi cum poți avea finanțare pentru ele, te așteptăm la trainingul Fundraiser cultural.

Trainingul are loc la București, sâmbătă 21 octombrie 2017. Pentru a participa trebuie să te înscrii în formularul de mai jos. Trainingul face parte din proiectul „Formare Culturală pentru dezvoltare comunitară în cartiere bucureștene” și este gratuit datorită unei co-finanțări în cadrul Programului cultural București Oraș participativ, program al Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului București – ARCUB și Primăriei Municipiului București. Parteneri: Muzeul Municipiului București, Modernism.ro, Illy

Află despre tipurile de fonduri ce pot fi accesate în funcție de structura juridică în cadrul căreia lucrezi, ce sunt campaniile de strângere de fonduri, cum se concepe un buget, ce reguli intervin în redactarea lui, cum se regăsesc bugetul și cheltuielile planificate în el în conținutul unui dosar de prezentare sau în structura unui proiect.

Cursul se adresează operatorilor culturali care activează într-o instituție publică de cultură sau organizație din cartierele Bucureștiului și care doresc să acceseze surse de finanțare externe.

Structura trainingului:

–specificul proiectelor dedicate diferitelor comunități

–definirea unui buget în funcție de scopul proiectului

–exerciții care vizează planuri financiare, concepute în conformitate cu cerințele programului de finanțare
–analiza studiilor de caz ale unor bugete realizate şi implementate în proiecte culturale

–estimarea bugetară existentă în conținutul unui dosar de prezentare sau în structura unui proiect

–definirea campaniilor de strângere de fonduri și identificarea lor

Trainingul propune un format dinamic, interactiv cursanții fiind încurajați discute, să analizeze și să găsească soluții practice pentru proiectele la care lucrează sau pe care intenționează să le deruleze.

Formator: Amalia Alexandru