Virgil Ştefan NIŢULESCU (n. 4 noiembrie 1959, București) este doctor în istorie al Universităţii „Lucian Blaga‟. Este manager la Muzeul Național al Țăranului Român și redactor șef la Revista muzeelor, membru în Comisia Națională Română pentru UNESCO, membru în Consiliul Științific al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel‟, membru al Consiliului de Administrație al Rețelei Naționale a Muzeelor din România, profesor asociat la Universitatea din București. Este activ în diverse alte organizații neguvernamentale, naționale și internaționale.

A fost profesor, muzeograf, consilier al Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaților, director al Revistei muzeelor, consilier, director general, consilier al ministrului, director de cabinet, secretar general
și secretar de stat în Ministerul Culturii, inspector guvernamental pentru cultură și culte la Secretariatul General al Guvernului, director general la Societatea Evaluatorilor de Artă și Obiecte de Colecție, profesor asociat la Școala Națională de Studii Politice și Administrative și la Universitatea „Lucian Blaga“, președinte al Comisiei Naționale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial (2011 – 2013), vicepreşedinte al Adunării Generale a Statelor Părți la Convenția UNESCO pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial (2006 – 2007).

A avut numeroase funcții în Consiliul Internațional al Muzeelor, cea mai înaltă fiind cea de vicepreşedinte al Comitetului Consultativ al Consiliului (2004 – 2010).

LinkedIn
Share
WhatsApp