Simona Neumann este, începând cu anul 2022, Director General al Confindustria România, patronatul care reprezintă mediul de faceri italian în România.

În perioada 2013-2022 a ocupat funcția de Director Executiv al Asociației Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, unde a coordonat procesul de cadidatură pentru obținerea titlului european pentru orașul Timișoara, iar după câștigarea acestuia a fost responsabilă cu pregătirea și gestionarea Programului cultural pentru anul capitalei culturale. În cei peste 27 de ani de experiență profesională a mai lucrat, printre altele, la Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (București), la Comisia Europeană – Directoratul General pentru Extindere, Task Force Turkish Cypriot community (Bruxelles și Nicosia), Council for International Exchange of Scholars care gestionează Programul Fulbright (Washington DC, SUA), Universitatea de Vest din Timișoara – Departamentul de Relații Internaționale și la Institutul Intercultural Timișoara. În anul 2022 a  fost consultant internațional pentru elaborarea strategiei culturale a Municipiului Cahul din Republica Moldova în vederea câștigării unei finanțări europene și a titlului de Capitală Culturală a Republicii Moldova, misiune care s-a finalizat cu succes.

A urmat cursuri de management strategic al organizațiilor non-guvernamentale în cadrul programului Executive Education al Universității Harvard. Are titlul de Doctor în Relații Internaționale și Afaceri Europene, specializarea Diplomație Publică (Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj) și de Master în Studii Europene (Universitatea de Vest din Timișoara).

În perioada 2017-2022 a fost membră în bordul Culture Action Europe (Bruxelles) și a absolvit Programul de Leadership în cadrul Institutul Aspen din România (2016). A participat la numeroase conferințe în plan național și internațional pe teme de dezvoltare durabilă, dezvoltare a orașelor prin educație și cultură. A obținut numeroase recunoașteri din partea administrației publice, a organizațiilor civice și, nu în ultimul rând, Premiul Președintelui UNITER pentru anul 2016.

LinkedIn
Share
WhatsApp