Kit Afaceri ICAntreprenoriatul în industrii creative reprezintă un domeniu nou, dar cu potențial uriaș, de vreme ce piața industriilor culturale și creative e în continuă dezvoltare în Europa și în România: produsele creative fac parte din realitatea noastră, fie că e vorba de dezvoltare urbană, relaxare, educație sau soft-uri care ne ușurează viața de zi cu zi. Antreprenorii din acest domeniu pot valorifica oportunitățile unui domeniu economic emergent, atâta timp cât au la îndemână toate „armele” potrivite.

Programul „Antreprenor în Industrii Creative” a lansat Kit-ul de Afaceri în Industrii Creative, un complex de instrumente de lucru online conceput pentru a veni în sprijinul tinerilor care doresc să-și deschidă un business într-una dintre ariile industriilor creative: advertising, arhitectură, arte și antichități, meșteșuguri, design, modă, film, video, fotografie, software, jocuri, publishing electronic, muzică, performing arts, publishing, televiziune și radio.

Kit-ul de Afaceri în Industrii Creative este disponibil gratuit, online, la adresa www.crestetalente.ro/e-learning. Acesta cuprinde 12 capitole ce sumarizează cei mai importanți pași în construirea unei afaceri adaptate pieței creative din România: Introducere în Industrii Creative, Business-ul tău creativ – Essentials, Plan de afaceri, Produse și servicii, Comunicare și vânzare, Legal, Financiar, Găsirea banilor, HR Essentials, Managementul riscului, Filosofia business-ului creativ, Finalizare Kit Afaceri.

În încheierea fiecărui capitol din kit, cursanții vor pune în aplicare mecanismele și conceptele nou dobândite prin soluționarea unor exerciții create sub forma unor „guidance through”. Astfel, la finalul kit-ului, creativii vor avea un plan de afaceri personalizat pe care îl pot folosi pentru construirea viitorului business. Acest plan cuprinde analize, previziuni, hărți și resurse dezvoltate pe parcursul kit-ului și, când va fi gata,  va fi numai bun de pus în aplicare.

Kit-ul de Afaceri în Industrii Creative este o publicație prietenoasă și adaptată comunităților creative din România, dar și nivelului actual de dezvoltare al pieței. Acesta a fost conceput cu ajutorul unor importante publicații și resurse naționale și internaționale și parcurge toate etapele necesare construirii unei afaceri creative.

Cursul se adresează tuturor celor care au o legătură cu industriile creative, fie că studiază, lucrează sau sunt interesați de domeniu. Înscrierea se face online pe www.crestetalente.ro/e-learning.

Proiectul Kit-ul de Afaceri în Industrii Creative face parte din programul național „Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative”. Mai multe detalii pe www.crestetalente.ro.

Traineri Formare Culturală au participat la alcătuirea acestui kit.

xxx

Proiectul ”Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative”, ID 61490,  este realizat de Fundația Post-Privatizare în parteneriat cu Asociația ORICUM, GEA Strategy & Consulting, Centrul de Cercetare și Consultanță în Domeniul Culturii, MPP Relații Publice, Universitatea București și Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investește în oameni!

LinkedIn
Share
WhatsApp