Av. Prof. dr. Marius Cezar Pantea

Cadru didactic universitar, îndrumător de doctorat în domeniul Ordine Publică și Siguranță Națională, Membru al Baroului București, specializat în proprietate intelectuală, jocuri de noroc și dreptul penal al afacerilor. A ocupat funcții de conducere în cadrul Secretariatului General al Guvernului (ONJN) și în Ministerul Finanțelor Publice (Loteria Română).

Experiență în dreptul penal al afacerilor (fraudă financiar-fiscală, jocuri de noroc, contrafacere, piraterie și plagiat), este consilier în proprietate industrială din 2005, Vicepreședinte al Camerei Naționale a Consilierilor în Proprietate Industrială din România (2021) și deține expertiză în domeniul drepturilor de proprietate industrială, a dreptului de autor și a drepturilor conexe.

Aspectele de ordin penal și procedural, întâlnite în mediul de afaceri, constituie un alt domeniu de expertiză al d-lui av. Prof. dr. Marius Pantea, fie că este vorba de proprietatea intelectuală, jocurile de noroc sau evaziune fiscală. Specializat în autorizarea jocurilor de noroc land-based și online sau noi tipuri de jocuri, deține cunoștințe temeinice și în domeniul supravegherii, controlului și monitorizării jocurilor de noroc.

Dintre lucrările de specialitate publicate de dl. av. Prof. dr. Marius Pantea, sunt relevante următoarele: „Protecția proprietății intelectuale. Abordări teoretice și practice” „Investigarea criminalității economico-financiare”, „Investigarea Fraudelor”, „Managementul activităților de prevenire și combatere a ilegalităților în domeniul jocurilor de noroc în Uniunea Europeană”.

LinkedIn
Share
WhatsApp