Profesii creative: atunci și acum – Regie

Leta Popescu este regizoare și manager cultural. Lucrează în sistemul independent și de stat, iar momentan la Centrul Educațional de Teatru Replika.

Leta este invitată să vorbească despre profesia sa în proiectul Profesii creative: atunci și acum – Regie

Fotografiile folosite în materialul video sunt semnate de: Andra Salaoru, Cristina Gânj (Bristena), Irina Iacob, Robert Puțeanu, Ioana Ofelia. Foto Leta Popescu: Cătălin Grigoriu

Profesii creative: atunci și acum este un proiect de promovare în mediul online a profesiilor creative și este adresat în special tinerilor din România, care aspiră să lucreze sau sunt tineri practicieni în industriile creative. Nucleul central al proiectului îl reprezintă 10 de materiale video cu profesioniști din următoarele 5 domenii creative: arhitectură, fotografie, curatoriat, management cultural și regie.

Acestea vor fi însoțite de materiale descriptive, de tip text, bazate pe cercetare-documentare, care expun pe larg subiectul profesiei respective.

Un proiect marca Formare Culturală, acesta se desfășoară între iulie și noiembrie 2017.

Programul independent Formare Culturală, inițiat în 2012,implementează conceptul de „experiență formalizată” în formarea profesională creativă prin oferirea de traininguri, consultanță, resurse și întâlniri de networking cultural în proiecte culturale și creative, prin atragerea de experți cu 10+ ani experiență în domeniul respectiv, capabili să își transpună propria experiență de lucru într-un discurs și demers coerent, formal, teoretic și sintetic.

Partenerii proiectului „Profesii creative”: Modernism.ro, The Institute, Asociația Bucureștiul Meu Drag, Muzeul Municipiului București, NOD Makerspace.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Întreg proiectul poate fi vizionat aici https://formareculturala.ro/profesii-creative/

LinkedIn
Share
WhatsApp