„Sunt din Viștea de Sus, Țara Făgărașului. După încheierea studiilor universitare (Universitatea București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (spaniolă – română) am lucrat patru ani în mediul academic, ca asistent universitar, apoi la Ambasadele Ecuador și Peru, aproape paisprezece.

Începând cu 2007, am făcut parte din echipa de teren a emisiunii „La porțile ceriului”, difuzată pe TVR Cultural și TVR Internațional. În paralel cu proiectul de televiziune, am publicat săptămânal editoriale în Jurnalul Național pe teme de ritual țărănesc, ceremonial, limbaj țesografic, calendar popular, mitologie și muzică tradițională.

În perioada 2012-2014 am fost Director Artistic al Galeriei de Artă Galateca iar din 2013 până în mai 2016, documentarist al emisiunii Drumul lui Leșe (TVR 2). În 2015 am inițiat campania „Salvează o ie, salvează o frântură de Românie”, susținută de IA Sibiu și comunitatea La Blouse Roumaine, premierea câștigătorilor având loc la Muzeul Astra, de Ziua Universală a Iei. Prin programul Artă contra Drog, am ținut conferințe și am prezentat expoziția „Veșmântul țărănesc de la arhaic la fashion” în zece orașe universitare din țară, încercând să demonstrez că piese autentice din costumul tradițional pot fi integrate în ținute urbane, fără a se interveni asupra structurii și formei lor.

Parte a aceluiași demers a fost inițierea festivalului „Heritage. Music and Fashion Festival” la Baia Mare. În 2016 am expus colecția mea la Muzeul Național Cotroceni, într-o expoziție dedicată Reginei Maria a României. Apoi, m-am alăturat echipei care a pregătit candidatura orașului finalist Baia Mare, la titlul de Capitală Europeană a Culturii.”

(sursa bio, iuliagorneanu.ro, sursa foto FB oficial)

LinkedIn
Share
WhatsApp