La inițiativa doamnei Iulia Scântei (Senator PNL), reprezentații industriilor creative și instituțiilor culturale din România sunt invitați miercuri, 28 februarie 2018, la ora 13.00, la sediul Palatului Parlamentului (Intrare Senat), la o întâlnire non-formală cu grup de senatori care vizează statusul și evoluția legislativă a sectorului creativ din România.

Scopul acestei întâlniri este acela de a aduce laolaltă operatori culturali din diferite domenii ale industriilor creative, într-un grup deschis de discuții, pentru abordarea aspectelor concrete cu care se confruntă acest sector:

-politici culturale și legislație în domeniul industriilor creative: aspecte care împiedică sau îngreunează desfășurarea anumitor proiecte, dificultăți în implementare sau planificare datorate programelor politice curente, lipsă de instrumente creative operative, etc.

-definirea juridică și încadrarea fiscală a sectorului creativ.

-sugestii de îmbunătățire/schimbare a anumitor legi, programe și politici publice pentru dezvoltarea industriilor creative din România. Exemple din alte contexte la nivel internațional care pot fi adaptate legislației române.

Assamblage – Asociația Natională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană coordonează organizarea și desfășurarea acestei întâlniri în calitate de organizație non-guvernamentală și operator cultural independent, fără a avea o asociere sau un raport direct cu niciuna dintre partidele sau instituțiile politice din România.

Participarea la întâlnire se face exclusiv pe bază de confirmare prealabilă, prin RSVP la adresa de e-mail [email protected] până la data de 23 februarie 2018, cu următoarele informații:

-Denumirea oficială a instituției, alături de o scurtă descriere a ariei de activitate, însoțită de website/pagină Facebook * operatorii culturali independenți pot participa de asemenea, cu aceeași mențiune de descriere succintă a activităților desfășurate în domeniul cultural sau industriile creative.

-Nume și prenume pentru fiecare reprezentant în parte, alături de adresa de e-mail și număr telefon și, obligatoriu din motive de acces și securitate – copie CI.

Vă încurajăm să trimiteți mai departe această invitație către toate persoanele și instituțiile care ar putea fi interesate să participe la întâlnire.

LinkedIn
Share
WhatsApp