Proiectul After.life propune, până pe 15 octombrie 2017, o serie de evenimente care explorează imaginarul colectiv legat de viață după moarte prin diferite medii artistice.

Cuplul de poeți și artiști ruși Alexander Omelchenko (Sasha Dodo) și Katya Zorina fac echipă cu trei artiști români pentru a crea o pleiadă de ateliere, performance-uri și laboratoare care construiesc, strat după strat, un spectacol de dans contemporan, pus în scenă pe 27 și 28 septembrie 2017, la Centrul Național al Dansului București.

I AM LALLA este primul performance invitat, precedat de o serie de lecture-uri participative conduse chiar de Katya. Este un performance poetic – spațial în care artista Katya Zorina (RUS) alege oameni atrași de mistica poeziei scriitoarei de secol XIV, Kashmiri Lalleshwari, alături de care construiește o lectură vie a unui pasaj de poezie ce se va pierde, într-un final, în liniște.

Performerii vor fi aleși în urma participării la laboratorul I AM LALLA, ce are loc între 14 și 16 septembrie. Participarea la laborator este gratuită și limitată la un grup de 10 persoane. Înscrierea se face completând formularul și alegând o poezie (link mai jos).

Performance-ul I AM LALLA va fi găzduit de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti pe 17 septembrie, iar biletele în valoare de 10 RON se pot achiziționa de la sala Stere Popescu înainte de începerea spectacolului.

***

Absolventă a Institutului de Artă Contemporană ICA din Moscova și a masteratului la Valand School of Fine Arts, Suedia, Katya Zorina a activat mai mult în domeniul performance-ului și al teatrului decât în spații expoziționale. Practică forme de dans precum contact improvisation, butoh și ideokinesis. Facilitează evenimente și predă.

Artist nomad, preferă să lucreze din mers. Ca poet spațial conjugă aspecte teoretice cu somatică. Analist și consultant în sistemul Human Design și BG5 (inginerie de grup), folosește aceste instrumente pentru a experimenta în cadrul structurilor performative.

Mai multe despre artista pe katorina.com

Despre Lalla

https://en.wikipedia.org/wiki/Lalleshwari

http://www.koausa.org/Saints/LalDed/index.html

I AM LALLA e parte din proiectul After.Life, ce propune o serie de evenimente care explorează imaginarul colectiv legat de viața de după moarte prin diferite medii artistice.

Pentru mai multe detalii despre proiect, urmăriți pagina Petec.

After.Life – porți deschise prin dans este un proiect coordonat de Smaranda Găbudeanu, produs de Asociația Pentru Teatru și Carte (PETEC) și finanțat de Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București – ARCUB prin programul București – Oraș participativ.

Parteneri: Centrul Național al Dansului București, Make a Point, Biblioteca Națională a României, UNATC „I.L.Caragiale”, Romano ButiQ, Grupul de inițiativă Civică Lacul Tei, Studioul Universul, Hipocampus.

Parteneri media: Garbo.ro, LiterNet, Modernism, onlinegallery.ro, Feeder.

Smaranda Găbudeanu este contributor la volumul 2 al cărții „Noii industriași, creativii”, aflat în pregătire, care se va lansa în noiembrie la București.

LinkedIn
Share
WhatsApp