2.5 lei este suma pe care statul român a alocat-o prin Legea Granturilor și O.G 51/1998, în anul 2017, unui consumator de cultură. 

În contextul temelor stringente referitoare la finanțările publice ale activităților non-profit din domeniul tineret, social și cultural, Asociația Centrul pentru Legislație Nonprofit vă invită marți, 10 decembrie 2019, între 10:00-11:30 la conferința de presă pe tema „Finanțarea publică a activităților non-profit”. Evenimentul va avea loc la OK Center, Str. Traian nr 1, București.

În cadrul conferinței vor propune poziţii publice fundamentate Asociația CLNR și reprezentanții din Asociația Docuart, Asociația PostModernism Museum, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) și Forumul Tinerilor din România. 

Analiza realizată de către Asociația CLNR, pe bugetele publice alocate în anul 2017 în 15 din cele mai dezvoltate județe ale României (PIB/locuitor – INS, CON_103I), finanțarea pentru activitățile non-profit reprezintă: 

  • În 3 cazuri – 0% din totalul cheltuielilor consiliilor județene, 
  • în 9 cazuri se situează la maximum 0,26% din totalul cheltuielilor consiliilor județene,
  • într-un singur caz ajung la 1,88% din totalul cheltuielilor consiliului județean 

În cadrul evenimentului vom prezenta cât acordă pentru toate domeniile de finanțare – tineret, social și cultură – fiecare dintre instituțiile publice (AFCN, Consilii județene și Consiliile locale ale municipiilor), care este cel mai bine domeniu finanțat la nivel local în ultimii 5 ani, care este regiunea care acordă cele mai mari sume pentru finanțarea activităților non-profit și cu cât a scăzut numărul beneficiarilor care pot accesa serviciile finanțate prin aceste mecanisme, precum și care sunt cele mai mari dificultăți întâmpinate de către sectorul non-profit în accesarea și gestionarea acestor tipuri de finanțări acordate în baza legilor 350/2005, 34/1998 și O.G. 51/1998. 

RSVP: Vă rugăm să confirmați participarea  până vineri, 6 decembrie, la adresa [email protected] sau la numărul de telefon 0755.935.588.

Event Facebook

LinkedIn
Share
WhatsApp