Campania #culture2030goal, organizată de United Cities and Local Governments (UCLG) a lansat o declarație privind cultura și pandemia COVID-19.

„Odată cu lumea cu care se confruntă astăzi pandemia COVID-19 și cu necesitatea de a ne reconstrui mâine societățile, cultura ar trebui să fie în centrul răspunsului. Cultura aduce inspirație, confort și speranță în viața oamenilor. Pentru a valorifica acest potențial,mișcarea #culture2030goal, în contextul angajării sale în agenda 2030 a Organizației Națiunilor Unite, solicită agențiilor ONU, guvernele și toate celelalte părți interesate să acționeze. “

Puteți să o citiți aici (timp de lectură 7 minute).

Comitetul pentru cultură a organizației mondiale a orașelor și guvernelor locale (United Cities and Local Governments (UCLG)) este platforma globală de orașe, organizații și rețele pentru a învăța, a coopera și a lansa politici și programe privind rolul culturii în dezvoltarea durabilă.Misiunea Comitetului pentru cultură a este „de a promova cultura ca al patrulea pilon al dezvoltării durabile prin diseminarea internațională și implementarea locală a Agendei 21 pentru cultură”.

LinkedIn
Share
WhatsApp