Codruta Vulcu este președinte AROC – Asociația Română a organizatorilor de concerte și evenimente culturale. Este fondatorul si directorul Festivalului ARTmania Festival, unul dintre cele mai consacrate evenimente din Romania, cu cea de-a 11-a editie programata pentru 2016, promovand in principal trupe rock & metal. În 2014 a fost lansat Festivalul Blaj aLive, cu accent pe muzică alternativă și electronică. Aceste două festivaluri de dimensiuni medii cu peste 10.000 de participanți pe ediție sunt organizate în Transilvania, regiunea istorică de vest a României.

Codruța a fost crescută în spiritul artei având o licență în Fotografia de Artă și un master în Istoria Artei, de la Universitatea Națională de Arte din București. În perioada studiilor (2000 – 2005) și-a expus lucrările artistice în expoziții personale la Muzeul Național de Artă Contemporană, București, precum și la Muzeul de Artă Contemporană Kiasma, Helsinki. În această perioadă a fost și corespondent de presă pentru diverse publicații românești care acopereau unele dintre cele mai mari festivaluri europene.

Din 2005 ARTmania a organizat spectacole ale unor trupe precum: Manu Chao, Nightwish, HIM, Serj Tankian, Within Temptation, Die Toten Hosen, Jon Lord, Jethro Tull, Deine Lakaien, Awolnation, Seether, Matthias Meyer, Matias Aguayo, Kenny Larkin, 65daysofstatic sau Vonda Shepard, fie ca evenimente independente, fie ca parte a celor două festivaluri.

(sursa widedays.com)

LinkedIn
Share
WhatsApp