Formare Culturală este un program inițiat în 2012 pentru a oferi lucrătorilor în industriile culturale și creative informații, ghidaj, instrumente de lucru, consultanță, studii în domeniile managementului, finanțării și comunicării culturale. De-a lungul anilor, s-au alăturat rețelei Formare Culturală manageri culturali, artiști, actori, muzicieni, performeri, designeri, creativi, curatori, galeriști de artă, directori de instituții publice, experți culturali, specialiști în aplicații de finanțare europene, economiști și alții, toți interesați să inițieze și să dezvolte proiecte culturale și afaceri creative.

Metoda Formare Culturală din cadrul trainingurilor este cea de a livra „experiență formalizată”, adică de a invita ca traineri experți care au lucrat cel puțin 10 ani în domeniile respective și care pot să sintetizeze și să teoretizeze întreaga experiență practică, adaptând-o de fiecare dată la nevoile și întrebările cursanților. Astfel, participanții au acces atât la studii de caz aplicate cât și la informații actuale despre domenii culturale specifice în legislație, finanțare și management.

Proiectele culturale și creative au nevoie de mult mai mult decât niște idei strălucite, au nevoie de o gândire pragmatică dar și creativă, de o viziune de ansamblu dar și de reacții rapide în situații de criză, de o viziune idealistă pe termen lung dar și de sustenabilitate financiară aplicată.

Pe lângă traininguri, Formare Culturală organizează evenimente de networking cultural, oferă consultanță pentru proiecte creative, pune la dispoziție resurse de lucru și dezvoltă instrumente online de învățare.

Pentru primăvara lui 2017, aveți acces la traininguri de Management cultural, Cum organizezi un festival, Comunicare culturală, Economia artei și Finanțări pentru proiecte culturale, în sâmbetele lunilor aprilie și mai, la București. Detalii pe

toate trainingurile

Vă invităm să ne căutați:

Web: http://www.FormareCulturala.ro

Facebook: http://www.facebook.com/FormareCulturala și https://www.facebook.com/groups/480190968702353/

Linkedin: http://linkedin.com/company/formare-culturala

LinkedIn
Share
WhatsApp