„Finanțarea viitorului: Schimbarea paradigmei în industriile creative”, parte din Romanian Design Week 2023 va avea loc miercuri, 17 mai 2023, între orele 10:00 și 13:00, la Refugiu Urban, un spațiu din Palatul Universul din București. Workshop-ul va începe cu o prezentare la nivel avansat a EIT Culture and Creativity, susținută de către Michal Hladky, director interimar al EIT Culture and Creativity al CLC East, incluzând domeniul de aplicare, misiunea și modelul operațional (principalele verticale, părțile interesate, principalele puncte de contact pentru ecosistemul românesc). Actualele cereri pentru propuneri lansate de EIT vor fi, de asemenea, abordate în ceea ce privește normele de bază de implicare și tipul de proiecte care urmează să fie prezentate.

Workshop-ul a fost conceput pentru ca participanții să poată intra în contact pentru prima dată cu EIT Culture & Creativity și cu alți factori de decizie sau autorități de finanțare relevante pentru ecosistemul românesc. Participanții vor putea interacționa cu factorii de decizie și lideri cheie din sectorul public și privat. Aceștia au oportunitatea de a discuta modele de succes și vor dezbate provocările viitoare pentru proiecte și inițiative care vizează dezvoltarea de noi produse, inovare, educație sau implicarea publicului în următorii ani. Cererile de propuneri în curs și viitoarele finanțări vor fi discutate și diseminate prin prezentări și discuții interactive.

Vorbitori

Directorul Interimar al EIT Culture & Creativity CLC East, Michal Hladky, ne va propune o viziune holistică asupra dezvoltării afacerilor și proiectelor din industriile culturale și creative, după modelul operațional al Institutului European de Inovare și Tehnologie.
Timmy Ghiurau, lider în inovare prin experiențe XR la Volvo & Visual Arena, este un investitor care va prezenta noile trenduri impuse de jucătorii CCS din Uniunea Europeană.
Abordarea finanțării inovării acestor sectoare este susținută de expertiza Agenției pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov, prin prezența Directorului General, dl. Dan Nicula
Oportunitățile de finanțare publică a proiectelor inovatoare creative sunt detaliate și de Bogdan Trimbaciu, reprezentant al Unității de Management al Proiectelor din cadrul Ministerului Culturii.
Sesiunea este concluzionată de discuții despre finanțarea privată a domeniului artelor, așa cum este aceasta văzută de Roxana Bujor, Head of Small Corporate, Uni Credit Bank.

Moderator: Ionuț Tata, CEO @Iceberg+, Advisory Board Member @EIT Manufacturing SE

Este co-organizat de The Institute și Iceberg+ cu participarea EIT Culture and Creativity.

LinkedIn
Share
WhatsApp