Dacă nu ai mai auzit de design thinking, iată aici câteva informații: înseamnă punerea la lucru a metodelor folosite de designeri în abordarea problemelor, o tehnică aplicabilă în orice context, inclusiv în dezvoltarea proiectelor care promovează diversitatea culturală.
Cu prilejul Forumului Diversității Culturale, ediția a III-a, Asociația MAIE vă propune un experiment multidisciplinar de explorare a metodelor și instrumentelor de educare a publicului prin proiecte care promovează interculturalitatea.
Sub îndrumarea lui Andrei Carcea, participanții la atelierul de design thinking vor explora principiile și instrumentele folosite de către designeri în dezvoltarea proiectelor, adaptându-le apoi în contextul tematicii diversității culturale.
Formatorul
Având la bază o educație în matematică și inginerie, Andrei Carcea (chief designer, Studio kort) a fost atras mereu de nuanțele mai puțin concrete ale percepțiilor. Combinația aceasta îl duce firesc către lumea metodologiilor, strategiei și a pedanței în design. Creative director în advertising, antreprenor în agentie de branding, conduce în momentul de față Studio kort – studio de design strategic în care gasești consultanți puși pe procese de transformare și îmbunătățire a organizațiilor publice sau private din România.
Atelierul
Prima etapă a procesului de design înseamnă înțelegerea contextului și a beneficiarilor soluțiilor identificate în cadrul procesului de design thinking. În cazul tematicii propuse de atelierul Asociației MAIE, beneficiarii sunt, pe de-o parte, exponenții minorităților etnice, iar pe de altă parte reprezentanții publicului larg.
În cea de-a doua etapă, participanții vor colecta aceste observații și le vor introduce într-un proces de definire și generare de idei, urmărind ca prin intermediul atelierului colaborativ să aducem laolaltă perspective diferite în ceea ce privește identificarea celor mai potrivite soluții pentru nevoile sociale și culturale identificate.
Înscrierile
Atelierul este adresat specialiștilor din instituțiile publice sau organizațiile non-guvernamentale relevante pentru domeniu, dar și publicului larg. Accesul la atelier este gratuit și se face în limita locurilor disponibile.
Număr maxim de participanți: 15
Înscrieri la: [email protected]
Cultura mea, cultura ta, cultura noastră. Ateliere creative pentru diversitate, din cadrul Forumului Diversității Culturale, este un proiect inițiat de Asociația MAIE și co-finanțat de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național).
Forumul Diversității Culturale, ediția a III-a, este organizat de Asociația MAIE, în parteneriat cu: Departamentul pentru Relatii Interetnice, Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB, Asociația ActivRandom, Asociatia Postmodernism Museum, Asociatia-Editura Istoria Artei, Formare Culturala.
Parteneri media: Agerpres, Cărturești, Citatepedia, Igloo media, Modernism Punct Ro, Revista Zeppelin.