Obiectivul general al proiectului  „DIRECT C – Dezvoltarea de Inițiative Regionale pentru Educație și Cultură prin Transfer de Cunoștințe” implementat de Asociația Postmodernism Museum din România, în calitate de Promotor și P 1 – Alexa Ritter Kommunikations und Kulturmanagement din Liechtenstein vizează dezvoltarea competențelor profesioniștilor, facilitarea accesului pe piața muncii încurajarea dezvoltării de inițiative antreprenoriale și diseminarea de bune-practici în sectorul cultural din România.

Mai multe informații despre proiect din mai 2020.

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de 29 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.ro-cultura.ro

LinkedIn
Share
WhatsApp