Formare culturală pentru cartiere

„Formare Culturală pentru dezvoltare comunitară în cartiere bucureștene” este un proiect ce oferă traininguri specializate pentru lucrătorii în organizații non-profit și institutții publice de cultură care funcționează în diferite cartiere bucureștene. Proiectul este conceput pentru profesionalizarea specifică a echipelor de management și de comunicare din organizații care fac programare culturală în cartiere bucureștene, în ceea ce privește creșterea și diversificarea beneficiarilor și publicurilor țintă.

În urma experienței acumulată de programul Formare Culturală din proiectele derulate anterior, începând cu anul 2013, am constatat că organizațiile culturale, atât ONG-uri cât și instituții publice de cultură, doresc să participe la sesiuni de formare cât mai punctuale, care să se adreseze nevoilor lor, de aceea proiectul prevede derularea unor sesiuni de training structurate  care să atingă următoarele puncte de interes: cum se promovează proiectele, cum sunt ele concepute în conformitate cu nevoile grupului țintă, care sunt cele mai frecvente forme de artă comunitară ce pot fi dezvoltate în cartierele bucureștene, cum se formează un public fidel pentru activitățile unei organizații).

Se au în vedere participanți provenind din filiale ale Bibliotecii Metropolitane (35 de filiale), din ONG-uri care-și desfășoară activitatea în cartierele orașului, din case de cultură, din mici muzee și case memoriale care-și au sediul în cartiere.

Trainingurile se vor desfășura la București în perioada 23 septembrie – 30 octombrie 2017.

Înscrie-te la newsletter și urmărește pagina de Facebook ca să afli ce traininguri oferim și să știi când se deschid înscrierile.

Proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ, program al Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului București – ARCUB și Primăriei Municipiului București.

Parteneri: Muzeul Municipiului București, Modernism.ro

general_FC toamna 2017